נתחיל מההתחלה…מה הקטע שלנו? ולמה פירות קפואים?

האמת הפשוטה היא שנושא התזונה מעסיק אותי כבר שנים. אני נצר לחובבי פחמימות ריקות (משפחה גיאורגית גאה), כך שהגנטיקה לא לטובתי, כך יצא. אז בהתחלה זה היה בעיקר מאבק במשקל, ואני יכולה לומר שאין דבר שלא ניסיתי- רשימה לא ממצה: אטקינס, סאקר, ים תיכונית, גמילה מגלוטן, גמילה מסוכר, גמילה ממוצרי חלב, תזונת הרמב"ם, קטוגנית, ליווי נטורופטי, you name it…

שום דבר לא החזיק אבל הצלחתי להבין משהו…בסופו של דבר מה שחשוב לי באמת הוא לנהל אורח חיים מאוזן ובריא..הו, מה זה בריא?

אז גיבשתי מספר עקרונות מפתח:

  1. נפרדתי מבשר. לא אוכלת חברים.
  2. התחלתי להסתכל על רכיבים- אם יש מילה שאני לא מכירה ברשימת הרכיבים- זה לא אוכל.
  3. סוכר מעובד-ביי.
  4. גלוטן- ביי.

כשיצרתי את הפיה הבנתי שאני חייבת להיות נאמנה לעקרונות האלו, בתקופה ההיא עוד לפני שפירות קפואים היו בכל פינה, לא היה נראה לי הגיוני שיש תלות כזו בעונות השנה לצריכת מגוון הפירות שקיימים, ושאין נגישות למוצרים האלו לצרכן הפרטי במחיר שפוי.

לוקח לי המון זמן להוסיף מוצר לחנות שלנו, כי אני בודקת אותו לפני בכפייתיות, מאיפה מגיע, מה הרכיבים, איך הטעם…

כל עולם השייקים והקערות הוא מזמן לא כבר טרנד, זה אורח חיים, זו שגרה. קחו לדוגמה פירות יער כדוגמת אוכמניות כחולות או פטל, מדובר במזון המומלץ ביותר למאכל אדם פחות או יותר ואין סיבה שהוא לא יהיה בכל בית. אבל איפה הבעיה? הגידול בארץ מצומצם, מגיע בקופסאות מיניאטוריות ובמחיר מופקע ואם יש לכם מזל זה יחזיק בערך 3 ימים לפני שיתקלקל.

אז קפוא…אבל רגע, מה קפוא? זה שומר על הערכים? גם פה יש קאץ', ההקפאה שומרת על הערכים באופן מושלם…אם עובר להקפאה בסמוך לקטיף, אם נשמר בטמפרטורה נכונה ומובל בהקפאה, ואם לא מעבירים אותו תהליך כימי כלשהו. אז איך מוודאים את זה?

שואפים לשלמות. אני לא מוכרת מה שלא אכניס הביתה. אתמול לקוח שאל אותי לפני רכישה, את נותנת לבנות שלך מהאוכמניות?

אז זו האמת, הבנות שלי אוכלות פירות יער מהרגע שבטיפת חלב נתנו אור ירוק לטעימות, הן מכירות את המגירה במקפיא והן יודעות שזה נשנוש חופשי (רק תתרחקו מהספה לפני שאני מאבדת שפיות). כן, אפשר לאכול פירות יער קפואים ישירות מהשקית, לא חייב להפעיל את הבלנדר, ואין צורך להפשיר כי מהרגע שזה נכנס לפה, תוך 3 שניות הקרח נמס והמרקם אפשרי לאכילה.

אני לא ארשום פה את כל היתרונות בצריכה קבועה של פירות יער כי החלטתי בגיל 21 לעשות את אבא ואמא גאים וללמוד משפטים במקום נטורופתיה, תודה על זה באמת…אבל תשאלו את הרב גוגל, הוא אומר שהלב, המוח, הדם ומערכת העיכול שלנו ממש צריכים אותם.

אז זה הקטע שלי, אני רוצה שלכל אחד תהיה מגירה במקפיא שתהיה מלאה בפירות קפואים איכותיים, בדיוק כמו ההזמנה מהירקן או מהסופר, זה בסיסי ואם יש משהו שלמדתי הוא שהשימוש חייב להיות פשוט.

שואלים אותי למה לא להקפיא לבד…למה? אולי אני מדברת רק בשם עצמי אבל בין פגישות העבודה, החוגים, המסגרות, צמה של נסיכות,  מטלות הבית, החופשות, המפגשים החברתיים והצורך לנשום, לשתות ולאכול, לא נשאר לי הרבה זמן. אז פחות בא לי לקלף קילו שלושה קילו מנגו, לחלק לקופסאות ולהקפיא ואז לנקות את הכתמים שלא יוצאים מהשיש…

פשוט זה הכרחי. עם פירות קפואים זה פשוט, שטוף, קלוף, חתוך, מגולען.

תנסו…זה משנה חיים. נשמע דרמטי? ננסה באנגלית אולי זה ישמע יותר טוב..Life changing.