פאי שוקולד ללא גלוטן- מעיסת קקאו אמיתית

הכנתי את הקינוח הזה בערב פסח.

כולם צקצקו, נו באמת…פאי שוקולד בלי קמח? פרווה? בריא? כמה טעים זה יכול להיות…

3 דקות.

זה הזמן שלקח עד שחוסל. יש כאלו שויתרו על הנימוסים וחזרו מהמטבח עם כף..צללו ישר לתוך המלית של השוקולד. לא שופטת.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מרכיבים לקלתית:

250 גרם קמח שקדים

כוס קמח "תמי" (כשלא בפסח- תטחנו שיבולת שועל ללא גלוטן– יותר בריא ומוצלח. אין צורך בכלי מיוחד, טוחנים בנינג'ה).

2 כפות שמן קוקוס.

3 כפות סוכר קוקוס טחון.

כף גדושה חמאת אגוזי קשיו או לוז.

1 כף אבקת קקאו אורגנית.

מערבבים את כל חומרי הקלתית בקערה ובעזרת ידיים רטובות מהדקים את הבצק לתבנית פאי. מחוררים בעזרת מזלג, מקפיאים 15 דקות ואופים 10 דקות.

מלית:

2 כוסות קרם שוקולד מעיסת קקאו אמיתית.

מתכון פה.

(200 גרם עיסת קקאו, 2 כפות שמן קוקוס, 2 כפות סילאן- להמיס במיקרוגל).

2 ביצים.

2 חלמונים.

2 כפות סוכר קוקוס טחון.

1 כף שמן קוקוס.

קורט מלח גס.

טורפים את כל המרכיבים בקערה ושופכים מעל הקלתית.

אופים בין רבע שעה ל20 דקות עד שהמלית יציבה.

מצננים היטב.

לפני ההגשה אפשר להכין קרם שוקולד חם ולשפוך מעל לשחיתות הכרחית.

(1 כוס קרם שוקולד מעיסת קקאו- מתכון לעיל + חצי כוס חלב קוקוס- להמיס 30 שניות במיקרוגל ולערבב).