פיצה שקדים ללא גלוטן

הגענו לחולשה הכי גדולה שלי, פיצה.

הפעם הראשונה שניסיתי את הגרסה הזו של פיצה הייתה כשהאיש שלי החליט שאנחנו עוברים לקטוגני (שישי לה מלא יתרונות אגב על אף שכשלתי כשלון חרוץ בלהתמיד בה). זה שאני לא אוכלת בשר זה לא ממש הפריע לו. בקיצור בואו נאמר שפיצה שקדים זה בערך הדבר היחיד שנשאר מהתזונה הקטוגנית בבית הזה.

אקדים ואומר, זה לא מתכון דל בקלוריות, אפשר לומר שהוא די מושחת. אבל…וזה אבל גדול, זה טעיםםם בצורה מפחידה.

זו הגרסה הכי טובה לפיצה שטעמתי ללא גלוטן (כן כן ניסיתי את הכרובית ואת הטחינה…די בואו לא נעבוד על עצמנו), ו…זה מושלם לפסח.

יש המון גרסאות למתכון הזה, הנה הגרסה שלי.

פיצה שקדים:

מחממים תנור ל180 מעלות

בצק:

300 גרם קמח שקדים

200 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה

1 גביע יוגורט יווני

1 אבקת אפייה

1 שן שום כתוש

חצי כפית מלח

כפית אורגנו יבש/טרי קצוץ

2 כפות שמנת חמוצה

  • מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה. בעזרת ידיים רטובות מעט משטחים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה ואופים בין 5 ל10 דקות עד שהבצק יציב וזהוב מעט.

מכינים את הרוטב:

בקערה מערבבים:

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

(חשוב- שימו לב שברכבים אין סוכר. אני אוהבת את Mutti או Bella Italia).

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

הרכבת הפיצה:

מפזרים את הרוטב ומוסיפים מוצרלה מגוררת/פרמז'ן/גרנה פדנו.

אופים 10 דקות עד שהגבינה נמסה.

כשהפיצה מוכנה קוצצים בזיליקום בנדיבות ומפזרים מעל- לא לאפות עם הבזיליקום כי הוא משחיר.

הצעה לתוספות הכי מושלמות שיש:

שום קונפי ופטריות מוקפצות.

בסיר קטן/קלחת, שמים 10 שיני שום קלופות ושמן זית עד שמכסה את שיני השום. מבשלים על אש נמוכה עד שהשיניים רכות- לא צריכות לעבור טיגון אלא בישול.

במחבת מקפיצים פטריות פרוסות עם שמן זית.

אפשר לפזר מעל הפיצה כשמוכנה עלי אורוגולה טריים.

ריבת בצל ובלסמי מצומצם.

פורסים 2 בצלים סגולים ומאדים במחבת עם מעט שמן זית עד שהבצל מתרכך ושקוף. מוסיפים 2 כפות בלסמי מצומצם (אפשר לקנות מוכן או 2 כפות בלסמי רגיל וכף סילאן טבעי). ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהבצל נראה מקורמל.

תיהנו:)