שוקולד לבן ביתי, טבעוני, פרווה, ומושלם ב- 3 שניות

איך אני אוהבת שוקולד לבן…

אבל קראתם פעם את הרכיבים בשוקולד לבן? בואו אספר לכם אם לא ידעתם, הרכיב הראשון הוא העיקרי, ובשוקולד לבן זה סוכר.

במהות, שוקולד זה דבר די בריא, יותר נכון קקאו זה סופר פוד מעולה. מפולי הקקאו מייצרים די הרבה דברים, ביניהם עיסת קקאו (זה בעצם 100% קקאו) וחמאת קקאו (השומן). שניהם מאוד בריאים כשלא מפוצצים אותם במרגרינה וסוכר.

חמאת הקקאו היא למעשה שומן בריא שיכול להוות גרסה טבעונית (ופרווה) לחמאה. יש לה ריח מדהים, טעם שלא משתלט והיא מלאה נוגדי חמצון.

אז לפני שאני עוברת לגרסת המתקדמים,

ככה תכינו שוקולד לבן בבית:

200 גרם חמאת קקאו

300 גרם אבקת חלב קוקוס (זה בעצם חלב קוקוס מיובש, ניתן להשיג בכל חנות טבע).

3 כפות סוכר קוקוס טחון/ מייפל אורגני.

ג'וג'י ברי/חמוציות מיובשות ללא סוכר.

פיסטוק קלוף קצוץ.

הוראות:

בקערה מערבבים את הממתיק עם אבקת חלב קוקוס, למי שלא אוהב מרקם של קוקוס בפה עדיף להשתמש במייפל כי סוכר הקוקוס לא נמס עד הסוף, זה חשוב לערבב עם האבקה ולא עם החמאה.

מעבירים את חמאת הקקאו לקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים כדקה וחצי בפולסים של 30 שניות עד שהחמאה נמסה לנוזל בצבע זהב.

מערבבים את האבקה והחמאה. כף כף כל פעם עד שמשלבים לגמרי. זה יראה כמו קרם שוקולד זהבהב בסוף ההליך.

שופכים את השוקולד לתבנית עם נייר אפייה ומזיזים את התבנית מצד לצד עד שנוצרת שכבה דקה.

מפזרים מלמעלה גוג'י ברי ופיסטוק ומעבירים להקפאה לשעתיים-שלוש.

מוציאים מהמקפיא- שוברים עם הידיים לחלקים לא סימטריים ומעבירים לקופסא במקפיא.