לפני כמה ימים פרסמתי באינסטוש מאמר שנקרא "מצפן המזון" בתרגום חופשי.
מה אמרו שם החכמים מלונדון? שלכל מזון יש ציון, 30 זה גרוע.. 100 זה מצטיין.
זה לא מפתיע שפירות מסויימים גרפו את הציון 100, אבל אני מודה שמבין כולם הפתיע אותי הפטל השחור כי אני במשך זמן רב מפארת את האוכמניות הכחולות ונראה לי שקצת הזנחתי את הפרי המהמם הזה.
נתחיל בהחפצה- הוא מהמם. כל השנה, בניגוד לאדום שעדין מאוד בכל הנוגע להקפאה והובלה, השחור תמיד מגיע שלם, גדול, מבריק, עם בלורית וקוביות בבטן.
אפשר גם לסמן וי על כל עניין הערכים- מפוצץ בנוגדי חמצון, אנטי אייג'ינג, חומרים ששומרים על פעילות המוח והזכרון, כלי הדם, הלב, סוכר, חיזוק מערכת החיסון ועוד ועוד ועוד דברים טובים שתוכלו למצוא אצל הרב גוגל אם תרשמו פטל שחור.
מה נשאר? הטעם…
אז הוא חמוץ, אבל חמוץ טעים…והכי חשוב, חמוץ ממכר כשמשלבים אותו נכון.
אז הנה לכם שילוב מפתיע, פטל שחור וקקאו זה הדבר.
אגב קקאו- הוא נחשב למזון על בעל היסטוריה מפוארת, גם הוא עשיר בנוגדי חמצון, מגנזיום ומה לא…אבל הכי חשוב, הוא משפר מצב רוח, יש שיגידו יכול לגרום לתחושת אופוריה, ציפרלקס טבעי.
בצורה הטהורה והגולמית שלו כמובן- לא כשהוא מעורבב עם מרגרינה וסוכר…
שלא תבינו לא נכון, כמויות כפיות הנוטלה שליקקתי מול נטפליקס הן רבות…ולא בדיוק חשבתי על נוגדי חמצון כשעשיתי זאת, אבל אני יכולה להגיד שמצאתי את התאום הבריא של הנוטלה…
ממרח קקאו- לוז- מדובר בממרח אורגני, מורכב מאגוזי לוז וקקאו טהור (ומעט סוכר קנים אורגני), והוא טעיםםםם…
כשהוא במקרר יש לו ממש מרקם של טראפלס, וכשממיסים אותו, סירופ שוקולד.
הוא אפילו צלח את מבחן הילדות, שמתי להן בכריך לבית הספר וחיכיתי לריקושטים…לא נרשמו תלונות. הקופסה חזרה ריקה.
במתכון שילבתי את הממרח בשתי דרכים.
אז איך עושים את זה נכון?
קערת פטל שחור - קקאו
רכיבים לבסיס:
1 תמר מג'הול קפוא - להוציא את הגרעין
1 תפוז סחוט
רבע כוס מים
לטחון הכל בשיטת הסבלנות, לפתוח ולערבב לא להוסיף נוזל.
טופינג:
פטל שחור קפוא
קוקוס טחון
ממרח קקאו לוז- לאחר שמירה בקירור, פשוט לקחת כפית וגרוף כמו כדור גלידה קטן. בנוסף ניתן להמיס ולזלף עם הכפית מעל הקערה. אני עשיתי את שניהם.
מומלץ לאכול בעת שצופים ב#valeria בנטפליקס. אתן תבינו למה.