הכנתי את הקינוח הזה בערב פסח.
כולם צקצקו, נו באמת… פאי שוקולד בלי קמח? פרווה? בריא? כמה טעים זה יכול להיות…
3 דקות.
זה הזמן שלקח עד שחוסל. יש כאלו שויתרו על הנימוסים וחזרו מהמטבח עם כף.. צללו ישר לתוך המלית של השוקולד. לא שופטת.
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרכיבים לקלתית:
250 גרם קמח שקדים
כוס קמח "תמי" (כשלא בפסח - תטחנו שיבולת שועל ללא גלוטן – יותר בריא ומוצלח. אין צורך בכלי מיוחד, טוחנים בנינג'ה).
2 כפות שמן קוקוס.
3 כפות סוכר קוקוס טחון.
כף גדושה חמאת אגוזי קשיו או לוז.
1 כף אבקת קקאו אורגנית.
מערבבים את כל חומרי הקלתית בקערה ובעזרת ידיים רטובות מהדקים את הבצק לתבנית פאי. מחוררים בעזרת מזלג, מקפיאים 15 דקות ואופים 10 דקות.
מלית:
2 כוסות קרם שוקולד מעיסת קקאו אמיתית.
מתכון פה.
(200 גרם עיסת קקאו, 2 כפות שמן קוקוס, 2 כפות סילאן - להמיס במיקרוגל).
2 ביצים.
2 חלמונים.
2 כפות סוכר קוקוס טחון.
1 כף שמן קוקוס.
קורט מלח גס.
טורפים את כל המרכיבים בקערה ושופכים מעל הקלתית.
אופים בין רבע שעה ל-20 דקות עד שהמלית יציבה.
מצננים היטב.
לפני ההגשה אפשר להכין קרם שוקולד חם ולשפוך מעל לשחיתות הכרחית.
(1 כוס קרם שוקולד מעיסת קקאו - מתכון לעיל + חצי כוס חלב קוקוס - להמיס 30 שניות במיקרוגל ולערבב).